Fogdö skola, 645 92 Strängnäs
0152-44 12 01
monica@varfruberga.se

Facebook

Vi ger den bästa möjliga start i livet för våra barn

Facebook

21 hours ago

Så spännande med en ny förskola☺️Godmorgon ☀️ ...
View on Facebook
En förskola kommer lastat 🌟trevlig helg alla☀️ ...
View on Facebook

2 weeks ago

Världslärardagen!Idag är det världslärardagen! Och är det något vi verkligen borde fira så är det just lärarna! Nästan alla vi som är vuxna idag har egna erfarenheter och minnen av lärare. Vår första på lågstadiet. Den som vi gillade extra mycket, den vi inte gillade alls och kanske den som faktiskt betydde allt under en period i livet. Förskollärare, grundskollärare, fritidslärare eller ämneslärare. Idag är det deras dag. Idag firar vi alla lärare över hela världen.🎈En förälder sa till mig en gång; ”jag lägger mitt hjärta i dina händer” när han lämnade sitt barn i förskolan. För det är ju så. Ni lämnar det absolut viktigaste och vackraste ni har – era barn – i lärarnas händer. Varje dag. Vilket förtroende! Vilket ansvar! Som rektor har jag förmånen att jobba väldigt nära lärare. Jag ser, och delar, deras yrkesvardag. De har valt att ägna 1800 timmar om året åt att ta på sig ansvaret för den uppväxande generationens lärande. Barns här och nu. Och deras framtid. Ditt barns här och nu, och ditt barns framtid. Det bästa jag vet är att få ta del av lärare jag har i min närhet! Att se och höra dem när de pratar med, och undervisar, just ditt barn. När de leker en lek, introducerar en modell för problemlösning i matematik eller hjälper två små ilskna att lösa en konflikt. Inte bara en gång per dag, utan hundratals! Lärare har en magisk förmåga (många av dem har tränat länge!) att inte bara befinna sig mitt i mötet med barnet/eleven, här och nu, utan också i barnets framtid. Att i varje situation se möjligheter för barnet att lära sig något nytt, att träna lite till på något som ännu är svårt eller att bli en erfarenhet rikare. De har dessutom nästan alltid ögon i nacken och bläckfiskarmar, för de räcker till inte bara för ditt barn utan även för dina grannars barn. De på andra sidan stora vägen och de som kommer med buss till skolan varje dag. De är inte bara superhjältar. De är vanliga människor med ett extra stort pulserande hjärta för all världens barn och unga. De är vanliga människor med bra och dåliga dagar, med sömnlösa nätter, matkö på ICA och familjer, husdjur och fritidsintressen. Och extra stora hjärtan ♥️Det är sannerligen inte lätt att vara lärare. Barnen och eleverna har förväntningar. Du har förväntningar och ibland väldigt höga krav, och de själva har (kanske högst) förväntningar på att de ska hinna allt, klara allt, se allt och kunna allt. Jag ser det. Att viljan att ge varje barn exakt allt just det barnet behöver för att kunna bli sitt allra bästa jag är så stor så att timmarna på jobbet inte räcker till. Så att bläckfiskarmarna blir lite trötta. Men så ser jag hur de delar med sig till varandra. Hur de samarbetar med blickar, ord och erfarenheter för att ändå nå så långt det bara går. Inte för sin egen skull utan för ditt barns skull. För alla barns skull! För de har valt att axla världens viktigaste jobb, och vi borde oftare tala om för dem hur mycket vi uppskattar det de gör.Idag är det världslärardagen. Fira den gärna genom att sända en extra tanke till den lärare som betydde något extra för dig när du gick i skolan. Eller genom att sända en tanke (och kanske en hälsning!) till ditt barns lärare.☀️ ...
View on Facebook

2 weeks ago

Mer fokus, lugn och självkärlek åt våra barn och elever!🌿Vi har påbörjat ett arbete kring "Mindfulness i förskolan och skolan" tillsammans med utbildare från Grounded Minds. Personalen har deltagit på en inspirationsworkshop och är redo att börja öva med barnen i verksamheten. Vi kommer sedan, fortlöpande under hösten, fylla på med mer teori, praktik och inspiration för personalen. Varför gör vi detta? Att erbjuda barn och unga mindfulness är att ge dem alternativa sätt att förhålla sig till det som pågår – både på insidan och utsidan. Vi vill alla känna välmående och må gott. Eleverna behöver kunna arbeta fokuserat och ha en harmonisk arbetsmiljö i skolan. De behöver få upptäcka och använda sina kompetenser och resurser fullt ut, känna mening och sammanhang. Genom mindfulnessträning ökar vi förutsättningarna för detta. Med mindfulness i förskolan/skolan kan barnen få: ökad förmåga att fokuseraökad förmåga att hantera stress, tidspress och höga krav som ofta ställs i skolanökad förmåga att hantera känslorökad grundtrygghet och självkännedom samt medkänsla med sig själv och andra.🌿Här kan du läsa mer om utbildarna:groundedminds.se/ Rektor Monica ...
View on Facebook

3 weeks ago

Jonas Paulman, barnens träd besökte oss idag på Vårfruberga. 🌿Det som började med en tuff barndom har slutat i ett livslångt projekt som syftar till att upplysa människor om barns rättigheter. Jonas Paulman är grundaren bakom den ideella föreningen Barnens Träd. Han cyklar runt i Sverige varje år och planterar träd – en symbol för FN:s Barnkonvention, vi blev träd nr 313. 🌳 ...
View on Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *